søndag den 29. januar 2012

Guldbryllup i Silkeborg og på AROS i Århus.....

Her i den forgangne weekend var Lillemor og jeg til Guldbryllup i Silkeborg. Lillemors - som er født i Silkeborg - Morbror Erik og Tante Inger var dem, der blev fejret. 50 år er faneme lang tid at have været gift. Guldbryllupsfesten var i Fredags med spisning kl. 12,30. Vi selv, Lillemor og jeg, har "kun" været gift i knap 34 år. Nåh, - hyggeligt var det at få hilst på slægt og venner. Nedenfor ses Guldbrudeparret....og det de ser efter, er oldebørnene der fiser rundt oppe på et galleri ovenfor.
Egentlig var det lidt skræmmende, for undervejs kom jeg til at se på alle gæsterne. Selvfølgelig var der unge mennesker med, deres børn i 40'erne, deres børnebørn i alle aldre og et par oldebørn også...men altså de andre....de var sgu' allesammen gråhårede og faktiskt ikke så langt igen fra ens egen alder...tankevækkende.

Vi overnattede på Hotel Dania midt på torvet i Silkeborg. Herligt fordi, at det hotel har man/jeg bare set så utroligt mange gang, når man har været på besøg derovre og nu boede man der så.

Lørdag morgen ved 09-tiden kørte vi så til Århus. Lillemor havde ugen inden været på en konference i Århus og boet på Radisson Hotellet lige ved siden af Musik-huset i Århus, så det syntes hun var et perfekt sted at bo, for når vi nu alligevel var derovre på de kanter, Silkeborg altså, så ville vi gøre en tur ud af det og se kunstmuseet AROS i Århus. Vel ankommet dertil ved knap 10-tiden, tog vi så AROS i besiddelse. Det ydre er ikke specielt spektakulært, flot men heller ikke mere, når bortses fra den kæmpe installation der er lavet på taget, nemlig Olafur Eliasson's "Your Rainbow Panorama" som nedefra ser spændende ud.

Faktiskt er AROS flottere indvendig end udvendig. Trappegangen snor sig op igennem bygningen og kan minde om Guggenheim museet i New York....som vi skal se senere hen på året.
Vi tog museet fra bund til top. På et planene eller etagerne om man vil, var der en sær-udstilling med installationer af Olafur Eliasson, en udstilling som netop har været på Arken i Ishøj. Nu er jeg ikke specielt meget for installationer - de kan være og er ofter - min ydmyge mening - mystiske mærklige og som regel stiller jeg mig altid spørgsmålet:" Hvor fanden skal man gøre af sådan en, hvis man kom i besiddelse af en sådan ?". Jeg synes 9 ud af 10 gange at installationskunst er noget "Crap". Men ofte er det sådan, at jeg alligevel kan overraskes, men det ud fra devisen: "Tænk at få sådan en ide". Lige netop DET kan - synes jeg - være enormt fascinerende. Hvem husker ikke Christian Lemmertz udstillingsmontre med grisekroppe i forrådnelse ? Dem så jeg i Esbjerg og blev dybt fascineret af ham, Lemmertz altså. Det er altså ofte sådan, at det er selve IDEEN der ligger bag, som jeg fascineres af end selve installationen.

Nuvel - vi så så Olafur Eliasson's udstilling........og jeg vil aldrig glemme den virkning som den fik på mig. Manden er ganske enkel genial. Jeg vil ikke gå i dybden med de enkelt ting men blot fremhæve 3 ting:

I et mørkt stort rum var der rejst et cirkelformet telt: nærmest lidt a la et på siden liggende snegle-hus bare en 3 meter højt og ca. 10 meter i diameter. Indenfor hang spejle i forskellige størrelser og figurer. Disse drejede langsomt rundt og blev belyst af en eneste skarp lyskilde. Det var en utrolig effekt det havde både inden i "teltet" og udenpå, hvor man udefra kunne se spejlene blinke og de indenfor værende mennesker i silhuetter.

I et andet rum var der en indgangsdør. Når man åbnede og gik ind, så trådte man helt bogstaveligt ind i en meget massiv tåge. Man kan ikke se 1,5 meter frem i alle retninger. Tågen var helt hvid. Man står bare der fuldstændig omgivet af en hvid massiv tåge og kan kun høre andre folks stemmer. Så gør man langsomt frem et par meter - man har armene strakt frem for at føle sig frem men man rammer intet - og tågen ændrer farve til en gul massiv tåge. Man kan stadig ikke se mere end max. 1,5 meter til nogen side overhovedet. Og sådan skifter tågen farve til orange, rød, grøn, violet, magenta, blå efterhånden som man bevæger sig frem. Der er ligesom ingen overgange mellem tågens farver og alligevel. Det er en utrolig oplevelse og en utrolig effekt det har. Det er så svært at beskrive - det er næsten noget helt udenoms-jordiskt.

Det var simpelthen så betagende en oplevelse, så det slog helt benene væk under mig. Jeg har aldrig oplevet noget lignende før. Har I mulighed, så må I se at få det oplevet. Installationen hedder "Your atmospheric colour atlas"

Og til slut var vi oppe på toppen af AROS og gå rundt i "Your rainbow panorama". Det er en gang, hvor glasset - efterhånden som man går igennem den - skifter farve og følger regnbuens farver. Ikke nok med at der er en fantastisk udsigt ud over Århus deroppe fra, men lyseffekten imed de skiftende farver er kanon. Vi var der en lidt kedelig grå vinterdag, hvordan mon ikke det er på en bragende solskinsdag ?

...og selvfølgelig så vi også "ham kæmpebabyen" i AROS' nederste plan. Igen........hvordan er det lige, at man kommer på den ide ?.......og hvor fanden skulle man gøre af den, hvis man havde den ? Utrolig og meget detaljeret.

Man kan lige - ovenfor - ane Lillemors bukseben under drengens balle til højre. Eller bemærk bilen udenfor til venstre - det siger noget om størrelsen.

Og så har AROS også en meget flot udstilling - den permanente - af dansk guldalderkunst og dansk kunst op til 1930. Den er absolut god - min normale stil :-)

Men der er OGSÅ nutidskunst med bl.a. amerikansk POP-ART, som OGSÅ er blandt mine favoritter; Andy Warhol, Edvard Hopper m.fl.

Nedenfor ses Lillemor med bl.a. Andy Warhol's Marilyn Monroe' silketryk.

Og så var der endelig også lidt dansk nutidskunst; Tal R, John Körner m.fl. og bl.a. disse 2 nedenstående som jeg vil lade tale for sig selv......ihukommende det her med :" Hvor fanden får de ideen fra ?"........

....og så er det ellers "Århus by night".

Olafur Eliasson's installation om aftenen set nedefra musikhusets hjørne:

....og her Musikhuset by night....


...og her Rådhustårnet......

...og endelig Radisson Hotel by night, vort domicil i Århus denne weekend.

En dejlig weekend med gode mennesker og så lige de der Olafur Eliasson's installationer. WOW - sikke en på opleveren vi/JEG fik der.

tirsdag den 24. januar 2012

Det Kongelige Teater.......

Som det vel er de fleste bekendt, er der røre i andedammen = på National-scenen, på grund af nogle nedskæringer i bl.a. Opera-koret. Dette går fra 56 sangere ned til 40 sangere. Der er også sket personale reduktioner i Balletten, Skuespillet samt hos det, som man kalder, administrative personale. Opera-koret holdt sågar en støttekoncert på Gamle Scene forrige Lørdag; den var Lillemor inde og se/høre - jeg var desværre optaget af andre gøremål.

Nuvel - det er noget skidt med de nedskæringer, men det synes jeg nu, at det er over det hele...sådan da. Men når nu Statens finanser ikke er til det hele, så synes jeg det er OK at også Det Kongelige må bære sin del af byrden. Og skal jeg se helt nøgternt på det, så vil jeg hellere have nedskæringer på Det Kongelige end jeg vil have nedskæringer på hospitaler, ventelister, Ældre- og børneomsorg, miljø-foranstaltninger og lignende.

Man må ligesom sætte tingene i relief i forhold til hinanden og her synes jeg, at den såkaldte kultur-elite = dem på Det Kongelige og deres brugere, fuldstændig er gået i selvsving.

Det har vist sig, at de tal som man har fremført som nedskæringer, ikke holder vand. En lektor ved et af universiteterne har gennemgået regnskaberne i en 10 års-periode og fundet ud af, at der rent faktiskt er sket en forøgelse af de offentlige tilskud til Det Kongelige...også netto.

I Søndags var der et af mine absolutte favorit-TV programmer, der havde taget "sagen" om Det Kongelige op, nemlig TV2News fremragende program "Presselogen". Her debatterede 4 chefredaktører deres avisers dækning af forløbet og alle 4 havde røde øre over deres egen dækning. Man havde simpelthen glemt den journalistiske manøvre, der hed "Check oplysningerne", men mere eller mindre "bare ageret mikrofon-holdere" for f.eks. opera-sangeren Gert-Henning Jensen, ex-minister Uffe Ellemann og flere andre. Blandt andet var Politikens fremragende satiretegning bragt på banen. Den ses nedenfor og viser til venstre en arbejder på Vindmøllefabrikken Vestas, der læser om 1300 Vestas-fyringer i Jylland og som reagerer med vanlig jysk sindighed:" Det er noget skidt" og til højre ser man ansatte på Det Kongelige - deres reaktion over (f.eks.) 16 Opera-korssangeres opsigelser.



I Jylland er det hele landsbysamfund der smadres og lægges øde; i København er det ....en snes eller maks. 2 snese, der forsvinder via få fyringer og ellers via pension, kontrakter der ikke forlænges......

Fra en Kgl.ansat hørte jeg, at man smadrede et Verdenskor - et af de ypperste i verdenen, at det Kgl. SKAL være flagskibet o.s.v. og at dette nu er slut.

Proportionerne siger jeg bare.

Man kan stadig lave operaer og balletter og skuespil med den nu fremtidige stab. Og der vil stadig være publikum til det. Spørgsmålet om Verdensklasse......SKAL Danmark have Verdensklasse ? Skal Det Kongelige være et Verdens Flagskib indenfor Opera eller Ballet ? Når nu, der ikke er penge til det ? Der er mange gode teatre og operaer i udlandet der klarer sig godt for mindre og er det så ikke OK, når pengene ikke er til mere ? Måske skulle man til at begynde at se på lønningerne til de forskellige gruppperinger; hvad tjener en skuespiller på det Kgl. ?, Hvad tjener en opera-ansat ? En Ballet-danser ? Uden at vide deres lønninger, så tror jeg - hvorfor skulle lønningerne derinde ellers ikke være eksploderet de senere år - de er rimeligt godt lønnet...dem allesammen.....men er de alle den løn værd eller har det baret været en opadgående rutchebane i gode tider og på forventet efterbevilling ?

For få år siden "rasede" debatten om skuespilleres arbejdsløshedsdagpenge. Skuespillerne ville ikke sendes i aktivering, når deres kontrakter udløb (når forestillingen var taget af plakaten), selvom de først havde en ny kontrakt, der gik igang om 2-3 måneder eller mere, fordi de skulle bruge tiden til at forberede sig på den kommende kontrakts start og læsning på teatret til den nye opsætning. Jeg spørger: Hvorfor skulle de ikke aktiveres, når alle andre skal ? jeg mener, hvis man skal bruge tiden mellem 2 kontrakter på at læse op og små-øve sig og være forberedt til den næste kontrakts start, så burde skuespillernes kontrakter måske laves om.....noget med lavere løn men over en længere periode.

Jeg er bruger af mange kulturelle tilbud og ville selvfølge helst have at de var mere eller mindre gratis allesammen......men synes alligevel, at det Kgl, OGSÅ må bære sin del.

mandag den 16. januar 2012

Kvindesnak og mandesnak......

Mænd hører det en kvinde siger og gør så det hun siger.

Problemet her er, at hun mener noget andet end det hun siger.

Mænd siger noget til kvinder.

Kvinder hører de ord manden siger, men tolker dem straks til noget andet.

I begge tilfælde er manden på røven.

Jeg ved det; dels er jeg gift og dels arbejder jeg i min afdeling sammen med en anden mand og 21 kvinder.

I min gamle afdeling var kønsfordelingen ca. 50/50 (og ca. 30 ansatte i alt) og al kommunikation var på en måde meget lettere der.

For eksempel:

Ved møder i min gamle afdeling havde A ordet. Når A var færdig havde B og C og D markeret at de havde noget at bemærke til A's indlæg, hvorefter de på række kom med deres bemærkninger/forslag or what-ever.Man respekterede hinanden, man lod hinanden tale ud, alle forstod hvad der blev sagt og eller aftalt/konkluderet.

Ved møder i min nuværende afdeling starter A med at sige noget men ligeså snart B har noget at bemærke til A's tale, så byder B ind med det samme, hvorefter C og D gør det samme og ligepludselig sidder 4 personer (kvinder naturligvis) og snakker i munden på hinanden....og måske....måske altså...har E og F også lige "noget de skal have sagt" samtidigt. Det er ganske normalt, det her. Bagefter sidder man tilbage med følelsen af ikke lige at have fanget hvad resultatet/konklusionen blev på den her snakken-i-munden på hinanden blev og må spørge f.eks. chefen - efter mødet - hvad det endte med....evt. vente på referatet, når det bliver udsendt.

Nogen gange har jeg, hvis jeg har været så heldig at have ordet til en start med, så - når de andre deltagere (kvinder selvfølgelig) begynder at bryde/byde ind - prøvet at HÆVE min stemmeføring og fortsat med at tale HØJT, FAST OG KLART og fuldført hvad jeg ville sige, for efter mødet at få at vide, at jeg "nogen" synes jeg hæver stemmen (aggresivt og dominerende og nedladende) unødigt !!!!

Det er faneme ikke let, at være til møde/arbejde sammen med næsten udelukkende kvinder. Jeg savner ind-i-mellem de "gode gamle dage med 50/50 fordelingen.....




 

lørdag den 14. januar 2012

Historisk vingesus: Dronningsudråbelse......for 40 år siden.

Som det nok er størstedelen af den ganske, danske befolkning kendt, så fejres Dronningens udråbelse til Dronning i denne weekend med 40 års jubilæet...hvis man kan kalde det det. Farmand Frederik d. IX døde jo denne dag, d. 14.01.1972 og dagen efter blev Dronningens overtagelse af stillingen som Kongerigets øverste, proklameret af Statsminister Jens Otto Krag fra balkonen på Christiansborg Slot.

Jeg var der den dag sammen med min storebror og min mor. Min mor arbejdede som kontorchef i det nu hedengangne "Amtsrådsforeningen" - en sammenslutning af landets amtsråd og en pendant til Kommunernes Landsforening. Amtsrådsforeningen havde dengang lokaler i/på Gammel Strand lige overfor Christiansborg Slotskirke og det var der, vi tog ind fra morgenstunden af.

Dengang fandtes der ikke digital-kameraer. Min mor havde et kamera, et Kodak Instamatic og det er det, nedenstående billeder er fotograferet med. Ikke noget med fin-indstillinger eller noget. Bare tryk. Kun 2 indstillinger fandtes på det kamera. MED eller UDEN blitz.

Det første billede er taget ud af vinduet mod slotskirken og hvor man ser kortegen af Limo'er komme til Christiansborg.


Det næste er taget fra samme vindue op mod Højbro Plads:

Det nedenfor er fra slotspladsen, lige foran Christiansborg og nedenfor balkonen og mod Gammel-strand. Man kan ane Slotskirken søjler til venstre. Som det ses, er der mange mennesker.

Nedenfor er det taget den anden vej og over mod Holmens Kirke. Mange mennesker.

Og det sidste er under Dronningens korte tale til folket lige efter Jens Otto Krag's udråbelse og de 9 "'rah'er...." . Hver gang jeg ser det klip i fjernsynet, kan jeg kun høre ham sige ".....rahhhhh." 9 gange. Der mangler et "Hur-" foran synes jeg.

Så lidt historie har man da oplevet dengang. Jeg var 16 år gammel dengang, blev 17 senere på året.

Kommentarproblemer 2 .....

Åbenbart stadig problemer med kommentarerne her. Ryger stadig ud på blank side. Har nu prøvet at lade kommentarfeltet være et pop-up vindue istedet for og det se ud til at funke.....indtil videre....

Kan nogen teste om det virker, tak ?

torsdag den 12. januar 2012

Kommentarproblemer.....

Lige nu har jeg kommentarproblemer her på bloggen. Aner ikke hvad der er sket. Har ikke ændret på nogen indstillinger, men når man - også jeg - trykker på kommentarer, så ryger siden ud på en blank blogspot side. Pisse-irriterende og jeg ved ikke lige hvad jeg skal eller kan gøre ved det.

Har nogen nogen ideer, så skriv til mig på csadk@yahoo.dk, tak.

onsdag den 11. januar 2012

Folkeuniversitetet....en foredragsrække...

For noget siden, helt nøjagtigt d. 1.Januar 2012, havde Rasmine et blogindlæg om sine valg af foredrag hos /www.folkeuniversitetet.dk/ Jeg havde et par bemærkninger der om mine mangeårige ønsker, men også noget kritik af Folkeuniversitetets planlægning af disse for så vidt angår tidspunkterne de forskellige kurser og foredrag afholdes på. De er IKKE for almindelige mennesker; tidspunkterne er oftest midt på dagen hvor man (jeg) er på arbejde og derfor aldrig - medmindre jeg ville ofre feriedage eller flekstid på det - kunne deltage. Æv og Øv. Iøvrigt syntes jeg at årets katalog var yderst tyndt - både i indhold men så sandelig også i fysisk størrelse - men det er måske tidernes ugunst der gør, at udbudet ikke er så stort mere p.g.a. besparelser o.s.v. Tidligere år var det jo et tykt katalog i A5 størrelse, men i år bare nogle sider i A4 størrelse med mange foto's.

Så i dag på arbejdet, så "plinger" der ligepludselig en mail op på skærmen og hvor emnet/overskriften bare var: "Har du set denne her hos Folkeuniversitetet ?" .

Mailen var fra en kollega nede i Jobcentret. Nysgerrigt åbnede jeg den og der var bare en link i mailen, som jeg straks aktiverede......og......TADA......op kom en foredragsrække hos Folkeuniversitet ved navn: " For Gud og vort Land." Danskere i den amerikanske borgerkrig." 

Hold da op. 5 Mandage fra kl. 19,15-21,00 begyndende d. 12. Marts 2012 !!!!!!

Om jeg fik tilmeldt mig ? Indenfor 10 minutter havde jeg gennemlæst indholdsbeskrivelsen, checket min kalender og derefter tilmeldt mig...og betalt samtidigt....og fået bekræftelse på dette.

Så er det bare at håbe, at foredragsrækken bliver gennemført; altså at der er tilmeldinger nok.

Jeg undrede mig lidt over, at jeg ikke havde set dette, da jeg sad med kataloget, men måske det var blevet efter-oprettet ? Ihvertfald smuttede jeg på vej hjem fra arbejde lige forbi vort Bibliotek for at få et eksemplar af denne her Folkeuniversitets-katalog. Her opdagede jeg så, at "det gode gamle katalog" i 2012-udgave lå der, tykt og smækfyldt med masser af kurser og foredrag. Alt som det plejer at være. Jeg opdagede også det katalog, som havde været i postkassen og som jeg havde studeret. Det var bare fra Folkeuniversitetets afdeling i Emdrup og det var derfor det var "så lille og betydningsløst".

Det er sgu' rart at have kolleger, der ved hvad ens interesser er :-)

søndag den 8. januar 2012

Dagens tur ledte til fristelser.....

Dagens tur var "den sædvanlige", for vejret inviterede ikke ligefrem til skoven eller andre steder, da det her om formiddagen havde små-regnet og stadig gjorde det da vi tog afsted ved 11,30-tiden.

Dejlig var det at se en lille flok Silkehaler inde ved Nyboder. Årets første flok - faktiskt vinterens første flok for vores vedkommende. Små 30-40 stk- var der.

Som vanligt: fra Esplanaden langs havnen forbi Amaliehaven og det ny Skuespilshus og om ad Nyhavn. Ved hjørnet af Nyhavn og Toldbodgade ligger det gamle hæderkronede Bjærgningsselskab Svitser (idag ejet af et A.P.Møller selskab men stadig under eget navn). Ved deres indgang "troner" denne kopi/buste/figur af en Dykkerhjelm fra gamle dage. Jeg tror nok, at jeg har vist de 2 nedenstående billeder før:
Det herlige ved deres indgang er bl.a. - og det ses nedenfor - de 2 "rense-jern" som kan ses mellem de 2 døre. Herpå rensede man sine støvler eller sko i gamle dage for møg og mudder inden man trådte indenfor:
Jeg har ofte "advokeret for" at man skal SE OP, når man går i det gamle København. Her er et par eksempler som sidder på bygninger og over døre, som vi så på vores vej:

Jeg kan ikke lige huske teksten (eller læse den nu), men huset herunder, er fra mindst 1760:

...og dette nedenunder, er fra mindst 1766. Bemærk, at begge de 2 viste skilte viser hvad der handledes med eller forarbejdedes i de 2 huse dengang for længe, længe siden.
....og så kom fristelsen. Vel ankommet til Kongens Nytorv, sagde jeg lige til Lillemor, at jeg ville over i starten af "Strøget" for at se om en bestemt Boghandel havde åben; jeg "jagter" nemlig en bog om den amerikanske maler/kunstner/artist Normann Rockwell.....og det kunne vi jo godt. Den havde lukket. Det er jo søndag, så det var ikke uventet, men alligevel - både Magasain du Nord og Illum og andre forretninger havde åbent derinde i byen, så det.....men der var altså lukket. .......og så var det lige, at Lillemor spurgte/sagde/foreslog/beordrede, om vi ikke, når vi nu var her, lige skulle slå et slag om det gamle konditori "La Glace", for hun ville gerne give "et-eller-andet..." Jeg lod mig lede i fristelse......(her skal det lige indskydes - kun DIG og mig imellem, at jeg har sat mig på en mindre slanke-kur og på en måned og nogen dage inkl. julen, har smidt/tabt ca. 8 kg).

Det er jo en flot forretning eller konditori. Københavns ældste og fra 1870 af.

Og derinde indtog vi en (2) kop kaffe og en (2) kop varm chokolade m.flødeskum og 2 - 1 til hver - kæmpe-lagestykker.....yum-yum siger jeg bare.... :-)

Og på vej tilbage kommer vi så forbi Helligåndskirken. Her stod der et skilt med BOG-udsalg. Det var et antikvariat, der afholdt "hollandsk" udsalg - I ved, det her med at prisen falder hver dag - inde i Kirken og det kunne ingen af os stå for, så ind og kigge. Dagens pris var kr. 30 pr. bog (uanset hvilken bog eller type eller stand). Jeg faldt for ca. 100 bøger, men lod mig nøjes med Hans Edvard Nørregård Nielsen's bog i 3 bind (90 kr. i alt) udgivet i anledning af og omhandlende Ny Carlsbergfondets 100 års Jubilæum; om alle deres anskaffelser og donationer og deponeringer rundt omkring. Et værk som normalt koster en små 4-500 kr. og som jeg altså fik for 3 x 30 kr., ialt kr. 90.

Og Lillemor købte bare en trilogi af Hanne-Vibeke Holst.

Glemte jeg at sige, at Lillemor forresten ikke havde nogen penge med, så selvom hun "gav et-eller-andet" på La Glace, så var det mig der betalte ?

onsdag den 4. januar 2012

Danskernes privatøkonomi...i Aftenshowet på DR.

Når man er sådan en som mig, der har arbejdet ca. 33 år i Skattevæsenet og haft med almindelige lønmodtagere, selvstændige erhversdrivende (små som store) og hovedaktionærer at gøre samt revideret samme små og store selvstændige erhvervsdrivende, anparts- og aktieselskaber med omsætninger fra få 100.000 kr. til dem med omsætning OVER 1 milliard kroner, ja - så har man (jeg) en hvis indsigt i regnskaber og økonomi og privat-økonomi.

Når man så yderligere i de sidste snart 8 år har beskæftiget sig udelukkende med Folke- og Førtidspensionister, dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere, så har man (jeg) også fået et helt godt indtryk af disses - pensionister og kontanthjælpsmodtagere - økonomi og planlægning o.s.v.

Og så er det, at man (jeg) nogen gange virkelig undres over visse menneskers tilgang til deres eget liv, til deres egen økonomi, til deres forventninger til samfundet og hvad dette - samfundet - egentlig kan/skal/forventes at gøre for lige netop dem.

Jeg undrer mig virkelig over hvad "kunderne" tror og forventer at samfundet SKAL gøre for dem. For eksempel når man får følgende sætning "smidt" i hovedet: " Jeg har ikke noget sted at bo (er måske smidt ud af sin egen lejlighed, af kæresten, af forældrene o.s.v.), hvad vil DU (= mig / socialkontoret / samfundet) gøre ved det ?" Altså - det forventes, at jeg (vi) sætter himmel og jord i bevægelse for at skaffe dem en bolig her og nu. Nu er det sådan, at kommunerne IKKE har lejligheder stående til folk, som de bare kan dele ud af. Kommunerne har måske - næsten altid - en aftale med nogen boligselskaber om at kunne disponere (= anvise) et bestemt - fåtalligt - antal lejligheder hist og her, men først når de er til rådighed...altså når den foregående lejer er fraflyttet. Disse lejligheder - som jo ikke bare står tomme - fordeles så til folk på venteliste, på nøjagtig samme måde som Boligselskaberne gør, når folk er skrevet op på deres ventelister.

Stor er deres forbavselse så, når man så stille og roligt siger: " Ikke noget. Men du kan få en liste over herberger og vandrehjem o.lign., hvor du kan høre om der er pladser. Du må også gå til boligselskaberne og blive skrevet op til lejlighed ligesom du kan henvende dig til kommunens boliganvisning og blive skrevet op der. Iøvrigt ved vi, at der er ledige lejligheder i Kalundborg og Holbæk o.s.v., så du kan også søge der". For sådan er det. Vi - kommunerne - har bare ikke lejligheder stående tomme rundt omkring.....men det tror folk altså og ISÆR at det er VORES (samfundets) pligt at skaffe dem en lejlighed. Sådan er det bare.

Men selvfølgelig er der særtilfælde hvor f.eks. kvinder med små-børn, der går fra mand, kan hjælpes lidt hurtigere end andre. Som regel må de tage på et herberg først et sted og så må den kommunale boliganvisning måske bytte en kommende lejlighed med en af dem som boliselskaberne råder over, så det på den måde kan gå lidt hurtigere. Men det er ikke altid det lykkedes. Det ER svært.

Og på samme måde med folks økonomi. Folk kommer og søger om hjælp til betaling af husleje; nogen er måske flere måneder bagud og ved at blive sat ud af deres lejlighed, andre igen har ikke til denne måneds husleje. Andre igen kommer for at få betaling af deres el-regning for el-selskabet har sagt de kommer for at slukke for strømmen (eller har måske lige gjort det efter de obligatoriske 3 rykkere).

Det er sådan, at der lovgivningsmæssigt IKKE er hjemmel til at betale dette for folk. Det er simpelthen ikke lovligt at gøre det.

Derfor får folk så også at vide, at de må gå til deres boligselskab/el-selskab og få en aftale i stand om en afdragsordning eller alternativt gå i banken og låne penge der, til deres forældre, til deres venner o.s.v. og låne penge der.

Igen - der finde enkeltundtagelser, men de er ekstremt sjældne, hvor folk får en hjælp mod tilbagebetalingspligt, som ofte klares ved modregning i kommende ydelser (kontanthjælp, dagpenge, børnetilskud o.s.v.), men det er som sagt ekstremt sjldent det sker - måske et par gange højst om året.

Når man så spørger ind til hvorfor de er i den situation de er i, så viser det sig ofte, at huslejen og el-regningen er det sidste der betales. Man betaler sine afdrag på TV, Computer, mobiltelefon, internet, møbler, bil og andre af disse her såkaldte "Her-og-nu" lån, som alle mulige forretninger tilbyder i stride strømme allesteder.Og samtidigt er pengene (pensionen eller kontanthjælpen) brugt hurtigt - de fleste får pensionen/kontanthjælpen udbetalt den 30. i måneden og huslejer skal som regel være betalt inden d. 5. i måneden, så på små 4-5 dage er alt brugt.

Folk vælger så altså at betale for deres "goder" frem for deres nødvendigheder og forventer så, at vi (samfundet) skal betale resten for dem.

Hvad er det dog for en mentalitet ?

Og hvor er det personlige ansvar henne ? Folk ved sgu' da at husleje og el skal betales for ellers bliver man sat på gaden/får slukket for strømmen, så hvorfor er det lige, at det er vigtigere at betale for mobilen, alle de der små-lån, for TV'et, for computeren, for internettet o.s.v. frem for huslejen og el'en ??

Jeg forstår ganske enkelt ikke folk, det gør jeg ikke.

Vi har haft et ægtepar, nygifte og begge i arbejde. Ganske vist ikke super-lønninger men helt almindelige lønninger. De havde holdt et "pænt" bryllup og så været på 3 ugers Bryllupsrejse et "eksotiskt" sted og nu havde de ikke til huslejen og om vi ikke lige kunne fixe den..............hvad sker der lige der ???

Vi havde en mand, der kom og ville have hjælp til at betale terminen på hans hus. Han havde været meget, meget højtlønnet indenfor den finansielle sektor og var lige blevet arbejdsløs. Han var ikke medlem af nogen A-kasse. Hans kone var gymnasielærer og havde en pæn løn. De havde 2 børn, 2 biler, stort hus med friværdi i. Nu stod han lige og manglede til terminen........og blev pisse-sur, da han fik at vide, at han måtte henvende sig til bank for lån, til realkreditinstitution for optagelse af yderligere lån eller andet sted.....alternativt sælge biler og hus.

Et ældre ægtepar - folkepensionister - mødte op og ville have hjælp til konens kommende tandlægeregning på ca. 50.000  kr. Ved gennemgang af "deres sag" viste det sig, at de havde ca. 1 million stående i kontanter og obligationer og aktier (de havde solgt hus og var flyttet i en ældrebolig som også var en andelsbolig som de havde købt kontant). Nu mente de, at det var på tide, at samfundet hjalp dem, for de havde ALDRIG ligget samfundet til last/byrde før, havde altid betalt enhver sit o.s.v., så nu mente de, at vi - samfundet - skulle komme til lommerne og betale den regning. De blev virkeligt sure, da de fik at vide, at da de selv havde penge, så måtte de også selv betale. Manden hidsede sig gevaldigt op - det gjorde konen også; det kunne ikke være rigtigt o.s.v. Og manden sagde så, at "ham, sutten", som de så hver dag på bænken ved gadekæret og som allerede ved 10-12 tiden på dagen var små- eller helfuld med alle sine bajere, ja - han ville vi sikkert betale det hele for. Jeg bekræftede, at det ville vi sikkert (delvist), for han var jo sikkert førtidspensionist og ejede formentlig ikke en krone. Manden og konen fnøs, at sådan nogen, der bare drak deres pensioner op o.s.v., dem ville vi hjælpe men hæderlige samfundsborgere som dem selv, dem ville vi ikke hjælpe. Jeg spurgte dem, om de ville bytte liv med manden på bænken, men det ville de ved Gud da ikke !!!!

Sådan er der så meget og sådan er der meget ved mennesker jeg alligevel ikke forstår.

søndag den 1. januar 2012

Først en god og forsinket nytår til alle.....

Her er vi kommet fornuftigt og ædrueligt ind i det ny år. Ikke megen spræl der. I Juledagene fik vi det sidste på plads hvad angår sommerferien; som i 2010 skal Gettysburg besøges og det med hele 6 overnatninger = 5 hele dage der som så følges op af en uge i "The Big Apple". Det bliver lækkert.

Junior var til kontrol på hospitalet d. 29.12.2011. Lidt nedslående fik han at vide, at han skal have metallet siddende i,  i hvert fald til næste kontrol i slutningen af Januar 2012. Han ser dog det positive i at han måske, ja måske, bliver klar til at kæmpe for sin landsholdsplads.....vi får at se.

Her ses et foto af bruddene og det indsatte metal:







Ja - det ser måske ikke ud af så meget, men er rimeligt alvorligt for ham og hans fortsatte spiller-karriere. Han har dog smidt begge krykker og går/humper nu rundt med den der "Walker-støvle".