tirsdag den 26. juni 2012

Clement Kjersgaard og "Debatten" på DR2

Suk.....

Her til aften, Tirsdag d. 26/6, var der en ekstra-udsendelse/udgave af "Debatten" på DR2.

Værten var Clement Kjersgaard.

Jeg havde egentligt glædet mig til at se det program - en direkte udsendelse med de "ledende" politikere og ordførere - som skulle handle om den netop indgåede Skatte-aftale.
Desværre - og det mener jeg - så kørte det helt skævt. Man kan ikke beskylde Clement Kjersgaard for at være bange for at høre sig selv tale. Af den samlede taletid sådan et program, på en god times tid har, ja - så står den gode Clement Kjersgaard nok for de 60-65 %.

Jeg syntes, da han kom frem for nogen år siden, at han var et forfriskende pust på skærmen. Desværre har han efterhånden udviklet sig til lidt af pestilens og selvpromoverende her-kommer-jeg-type, næsten ligesom hans far, historikeren Erik Kjersgaard var det i sin tid.

Udover at han taler meget, meget hurtigt, så stiller han også ekstremt lange - og han kommer vidt omkring - og komplicerede spørgsmål som han ovenikøbet forlanger korte, enkle og simple svar på. Og når han så ikke lige får det....sådan efter ca. 10-15 sekunder, så afbryder han og stiller endnu et (andet) ekstremt langt og kommer stadigt vidt omkring kompliceret spørgsmål......suk.

Jeg synes sgu' at han er blevet noget anstrengende at høre på.

onsdag den 20. juni 2012

Bier.......

Sommeren 2012 faldt - her i sognet ihvertfald - åbenbart på denne Onsdag, dagen før Solhverv og Sankt Hans.

Ihvertfald så sad jeg på terrassen idag efter arbejde og læste. Lagde lidt mærke til, eller snarere viftede et par bier væk fra mens jeg sad der og læste. På et tidspunkt kigger jeg ud og bemærker at der i naboens have indtil hendes nabo på den anden side, er en del bier i luften og så lige pludselig opdager jeg en ordentlig klump bier der hænger i et æbletræs grene.
Wow - tænker jeg og rejser mig og går nærmere for at se og knap 10 sekunder efter ser jeg en mand klædt i hvidt og med sådan en bi-avler-net-hat på nærme sig træet. OK - de har en ordentlig sværm der i haven og fornuftigt nok ringet til en bi-avler som nu er kommet.

Han står lidt og kigger på sværmen der hænger der, går lidt rundt om den - den hænger vel bare 2 meter over jorden - og henter så en havestol og stiller under/ved siden af sværmen. Han står op på stolen og i hånden har han en meget stor rund strå-kurv. Han tager med den anden hånd fat i grenen, tror jeg, eller også stikker han hånden ind i sværmen....men nu ryster han lige grenen en gang og vupti - hele sværmen - næsten da - ryger ned i hans strå-kurv. Han stiger ned og kigger ned i kurven og roder lidt rundt - jeg kan se, at kurven er helt fyldt op - og så bærer han den hen til en kasse og sætter kurven ned i denne. Han går tilbage til grenen, hvor der stadig sværmer/flyver en hel del bier rundt. Han kigger  nysgerrigt/studerer grenen. Gad vide om han ikke fik Dronningen med, tænker jeg, men lidt efter går han tilbage til kassen og lægger låg på denne. Jeg kan se, at han snakker lidt med beboerne og lidt efter går han så med kassen og igen lidt efter er der snart ikke flere bier at se i luften derovre.

Sikke en oplevelse. Jeg har set sådan en indfangning en gang før og det er imponerende.

For et par år siden sad Lillemor og jeg på vores terrasse i vort gamle hus, da der lige pludseligt kom sådan en kæmpesværm bier langsomt flyvende gennem vores have. Imponerende syn. Og jeg bad bare til, at de ikke ville slå sig ned hos os og det gjorde heller ikke. De fløj videre gennem de nærmeste haver og sjovt var det at høre reaktionerne fra folk i de haver efterhånden som sværmen fløj igennem haverne.

Et herligt naturligt afbræk på sådan en - den eneste ? - sommerdag i juni 2012.

(foto'et er ikke fra dagens begivenhed, men bare hugget fra "nettet").

lørdag den 16. juni 2012

La Bayadére...en snut fra den ballet.....suk.....

Som det fremgår af et indlæg lidt længere nede, så var jeg jo i New York for en 14 dages tid siden. Her så vi bl.a. en Ballet: "La Bayadére" med "The American Ballet Theater" på The Metropolitan.

Jeg skriver - sådan midtvejs i det nævnte blog-indlæg - om forestillingen og ISÆR om en sekvens med hele 24 danserinder på scenen samtidigt. Det var simpelthen så forrygende og det har bidt sig godt fast i erindringen som noget af det flotteste ballet jeg har set (intet - gentager INTET - slår dog Bournonville's Napoli og især 3.akten).

På Youtube fandt jeg så denne her snut af omtalte sekvens, dog her opført af The Royal Ballet fra England/London. Desværre er denne optaget optaget i næsten scene-niveau. Forestil jer den set fra lidt højere oppe, så man får et rigtig flot overblik....jeg får næsten gåse-hud igen ved erindringen. God fornøjelse:

torsdag den 14. juni 2012

Mountain View, California..... :-) ????

Jeg ved ikke om I har bemærket det, men nede på bloggens højre "hjørne" har jeg sådan en box benævnt "Live Traffic Feed" .


 Det er en sjov "fætter" den applikation. Den viser løbende og hele tiden de 10 seneste besøgende, med nationalitetsflag,  på min blog her og hvad de har set på. Som sagt; den er ret sjov at følge. Når jeg lige går ind på min blog, så kigger lige ned over den. Jeg kan bl.a. se at nogle gamle blog-post's er mere sete end andre og det skyldes nok de "Tag's" jeg sætter på indlæggene og som man så - via søgemaskiner - kan søge
 på. Andre besøgende igen er "The usual suspect's" ...mine trofaste og kære læsere.

Men.....der er en der har undret mig en tid nu. En herlig undren skal det siges :-) Jeg opdager jævnligt en læser, der benævnes Mountain View, California, og som har sit lille "Star Spangled Banner" ud for sig. Gad virkelig vide hvem det er i USA som følger mig.....:-) 

Jeg har "googlet" navnet Mountain View California og fundet en by der ligger mellem San Francisco og San Jose.


Gad vide hvem det er :-)

onsdag den 13. juni 2012

Tema-dag på KMD

I dag Onsdag, var jeg til Tema-dag på KMD (som Kommune Data hedder nu om dage efter det er blevet privatiseret) om hvordan vi skal klare den smule af Pensionsbehandlingen som ligger tilbage i kommuner efter 01.03.2013, hvor alt om folke- og førtidspension (samt alt om boligsikring og boligydelse, børnetilskud og bidrag samt barselsdagpenge) overgår til den ny organisation Udbetaling Danmark (kaldet UDK) og som henhører under ATP i Hillerød.  Alle disse ting bliver samlet i 5 landsdækkende Centre, nemlig i Hillerød, Vordingborg, Haderslev, Hobro og Hjørring. Det er disse 5 Centre der fremover skal behandle alle ansøgninger om folkepension og Førtidspension og udbetale dem og deres forskellige tilskud og ydelser samt de øvrigt nævnte ting ovenfor. Det betyder, at folk får endog meget langt - og rigtig lang ventetid i telefonen, når de skal tale med dem. Fuldstændig som når man skal tale med SKAT. Iøvrigt skal alle ansøgninger om det ene eller andet fremover - fra 01.03.2012 - ske digitalt via Borger.dk......husk at få Nemide ellers kan I ikke "tale" med UDK om jeres problemer fremover.

I Kommunerne bliver der kun lidt råd og (meget lidt) vejledning tilbage og vi får meget begrænset adgang til de fremtidige systemer.....stort set kun kigge-adgang.

Nok om det.

På KMD, i deres kursus-bygning, har jeg altid beundret den megen kunst de har hængende der. Nedenfor bare et par eksempler og fotograferet med mobiltelefonens kamera; deraf kvaliteten. Iøvrigt hænger nogen af billederne højt og deraf de skæve vinkler.

Billedet herover er af Leif Madsen. Han laver altid små ting på meget store lærreder, nogen gang er lærrederne 1,5 x 2 meter store og tit ofte større endnu og så er der f.eks. vist en hel skovbund med anemoner.

Billedet herover og de 2 nedenfor, er lavet af Anders Ulstrup. Han var engang skolelærer i Herlev og havde/har en stor passion for Jazz. Det spillede han forresten også selv - Trompone/Trækbasun - og jeg har iøvrigt ham ham spille. Disse 3 billeder er alle jazz-inspireret og ca. 1 x 1,50 store....sådan da.


Billedet herunder, ja - det aner jeg desværre ikke hvem er, der har lavet det. Det er STORT. Personen på billedet er i naturlig størrelse, så det ER stort.

 
Billederne herunder, ja kunstneren behøver vist ingen nærmere præsentation, men det er altså Per Arnoldi hvis I skulle være i tvivl. Også disse malerier er store og hænger HØJT oppe.



Der er mange flere rundt omkring på kontorer og de store mødesale/rum der er derude, men dem må I evt. have tilgode til en anden gang.

Iøvrigt var Tema-dagen meget udbytterig......................................for en gang skyld ;-) .

søndag den 10. juni 2012

Mary..........




Ja - hun kommer på frimærke for Hjerteforeningen.........når jeg ser det billede, så får jeg helt hjertebanken :-)

tirsdag den 5. juni 2012

Amerikanske nummerplader

Når man færdes rundt i USA - bare et enkelt større sted - så ser man ufatteligt mange nummer-plader på bilerne. Hver stat har sin egen nummerplade og igen så kan der indenfor hver stat være specielle designs af disse og disse er oftest selv-designede af de respektive bil-ejere. Nedenfor er bare et almindeligt udsnit af nummerplader fra de "stater" jeg så der ovre.

Der er ofte et specielt "Slogan" eller kælenavn for den enkelte stat på pladerne, f.eks. står der på alle New York-plader "The Empire State", på alle New Jersey-plader "Garden State" o.s.v. Bemærk, det der står på nummerpladen fra hovedstaden Washington D.C. - "Taxation without representation". Det er et stille oprør mod Forbundsstaten, idet hovedstaden Washington er sit eget lille autonome område i staten Maryland og på den ene måde bliver man behandlet som en stat, på den anden måde må man ikke selv fastsætte bl.a. skatter for det gør Senatet og Repræsentanternes hus. Man har godt nok en Overborgmester og en Magistrat som i København, men man må altså tage til takke med den skatteudskrivning ANDRE foretager. Iøvrigt er sætningen "Taxation without representation" hugget direkte fra et af hovedargumenterne som amerikanerne havde, da de i 1770'erne lavede oprør mod den engelske Konge og  dermed startede Uafhængigshedskrigen. 

Der er 24 nummerplader med 23 Stater repræsenteret og det skyldes, at vores New York'er-nummerplade var gul og om det skyldes, at det er en erhversvogn (udlejningsbil) fandt jeg ikke ud af men de gængse N.Y.plader er hvide som den anden viste:















 









Der er mange flere flotte og selv-designede nummerplader derovre. De ovenfor viste er bare de mest almindelige typer fra de enkelte stater som jeg så.