søndag den 31. maj 2015

Rudolph Tegner, hans museum samt Suste Bonnén og kvinderne.....

Som omtalt i forrige indlæg, så ville jeg jo op og se Rudolph Tegners Museum i dag og det kom jeg. Da jeg vågnede her i morges ved 05,45-tiden, så var det til lyden af styrtplaskende regnvejr. Ned og sætte kaffen over og da jeg kiggede ud, så var denne flotte regnbue at se. Som sædvanligt er sådan et syn flottere i virkeligheden end når den ses via en mobiltelefons kamera. I øvrigt er alle foto's (undtagen 4) taget med mobiltelefonens kamera på dagens tur og der af den lidt mystiske kvalitet. Husk at man kan trykke på billederne for at få dem i større størrelse.

Afsted drog jeg ca. kvart over 11. Altid rart at køre "ud på landet" og se marker og skove. Dog er det smerteligt, når man nu kører gennem det danske landskab, at bemærke manglen på fugle (bortset fra Husskader, Råger, Alliker og Krager). Der er ingen svaler at se over markerne eller i nærheden af bondegårdene. Det danske landskab er i dag et såkaldt "kultur-landskab" = intensivt drevne landbrug, hvor markerne i den grad er sprøjtet fri for insekter m.v. så det - bortset fra afgrøderne - er totalt dødt for liv og dermed f.eks. ingen Land- eller hussvaler eller andre fugle. Jo da - jeg så et par Fasaner hist og pist, men det var også alt.

Jeg var fremme lige lidt før kl. 12, som er museets åbningstid. Fra P-pladsen ser man museet som er en stor kolos i armeret Jern-beton. Ikke specielt køn at se på:

Til gengæld ser man denne sten stå på P-pladsen og den bliver man, trods alt, i godt humør af:

Rudolph Tegners Museum ligger jo i landskabet "Rusland" som er et fredet område. Det er bløde bakker med lyng o.s.v. Lige omkring museet har Tegner opstillet 14 statuer og jeg gik en tur i landskabet og så alle statuerne. Vejret var meget omskifteligt; OK - det blæste pænt og der var en enkelt byge som jeg overlevede, ved at søge ly under et træ, men det betød også at lyset skiftede hele tiden med kun få gange solskin, så det var svært at tage ordentlige foto's. Herunder et par eksempler af Tegners statuer:


Herunder et kig til Museet, der ligger ret bastant i landskabet:

..og herunder endnu et foto af museet, hvor man også - hvis man ser efter - kan se et par statuer i landskabet:

På foto'et herunder, kan man i det fjerne i horisonten se Kattegat:

På billedet herunder burde himlen have været ren blå og blottet for skyer, ok - måske en enkel drivende cumulus-sky - så havde det været flot landskab med hede-arealet og den gule raps-mark:

Jeg bemærkede et sted et par store Lærketræer og før den omtalte byge satte ind, så så jeg hvordan vinden rystede grenene så store støvskyer af pollen-støv bevægede sig gennem landskabet.

Og så var det tid til at komme ind på Museet og se flere af Tegners statuer og også foto-udstillingen af Suste Bonnén "Tegner og kvinderne"

Tegner er jo mest kendt - måske endda mest mis-kendt - for sine store grove, monumentale figurer og statuer, men enkelte malerier har han da begået. Det nedenstående er nappet fra Internettet og må være en skitse til en af hans figurgrupper om de 3 gratier. Af damernes frisure at dømme, så ligner det at være fra en gang i 20'erne +/- 10 år. Maleriet er IKKE på museet, d.v.s. jeg så ikke nogen malerier nogetsted:

Jeg har været på Tegner's museum en gang for mange år siden og huskede det som stort, forvirret, overfyldt med "grimme" statuer. Med skam at melde, så ændrede gensynet med museet ikke meget ved den erindring og mening. Han er meget speciel. Det sjove er, synes jeg, at han ind i mellem laver noget meget flot og skal vi sige enkelt og det er sjovt nok de få ting der står i det offentlige rum hist og pist. Dem - det er min teori - lavede han nok for at få smør på brødet, mens de andre - som jeg synes er for grove, for monumentale, for mærkelige, ofte lidt mærkeligt proportionerede - er det han selv kunne lide at lave. Men det er jo bare min ydmyge mening, men der er nok lidt om det, siden han i samtiden var lidt ugle-set. Nedenfor et par af hans ting, hvor af nogle af disse store gips-figurer blev realiseret i bronze og kan ses hist og her - se.bl.a. forrige indlæg:
Herover ses i baggrunden den figur, der står på Nordmolen i Helsingør.

Herover ses "Mod lyset" som står inde ved Rigshospitalet på hjørnet af Tagensvej og Blegdamsvej.

Herover ses en version af de 3 gratier. Bemærk statuen til højre, hvor hovedet er gået i stykker, så ansigtet mangler. Det virker grotesk og uhyggeligt.

Så kom jeg til sær-udstillingen med foto's af Suste Bonnén. Hun har fortolket nogen af Tegner's statuer i fotografisk form. Nogen af figurerne fandt jeg i museet. Herunder ses Suste's fortolkning (hvert foto er ca. 100 x 70 cm) af Tegner's "Frøen":

...og herunder ses Tegner's gips-figur. Hun er i naturlig størrelse:

Det der med "Frøen" fik mig til at tænke på en anden statue med samme navn, som jeg så i Stockholm på Prins Eugen's Waldemarsudde. Også en ung pige i henholdsvis bronze (i Waldemarsudde park) og i marmor (indenfor i udstillingsbygningen). Tegner's hedder vel "Frøen" fordi pigen nok er ved at foretage et (frø-)spring, mens dem i Stockholm hedder "Frøen" fordi der ved pigens venstre (på billedet højre) knæ er en lille frø på jorden. Den symbolik, den symbolik....


Nåh, - det var et (frø-) sidespring.

Herunder ses Suste's fortolkning af dansegruppe eller de 3 gratier. Det er 3 piger i rygvendt dans/rundgang, så alle 3 kommer forrest - nærmest kameraet - og så er de 3 foto's kopieret sammen til et stort foto. Det er vel lidt over en meter højt og dermed flere meter langt:

Herunder ses Tegner's original, som hedder "Danserinde-brønden" og som står i Helsingør:

De går igen - med slør - på nedenstående foto-collage (studieoptagelse af pigerne kopieret ind på et landskabsbillede fra museumsparken):


Herunder endnu en collage. Mon ikke det er den gruppe, som er vist længere oppe i indlægget (og som er vist igen under fotoet) ? :


Der lå godt nok en gips-havfrue, på ryggen og med fiskehale, et sted i en af salene i museet, men hvordan Suste's foto's af piger i vand/havfruer ellers kom ind i billedet (der var en stribe af disse undervandsfoto's) fik jeg ikke helt styr på; vistnok noget med at Tegner har lavet nogle figurer over H.C.Andersen's eventyr om samme:

Og herunder igen en collage; 3 nøgne mennesker - en ung pige, en mand og en kvinde kopieret ind i et landskabsbillede. Sammenhængen fik jeg i dette tilfælde heller ikke fat i her:
 
 
Der var mange flere foto's af Suste Bonnén og hendes fortolkninger af Tegner's statuer, men dem må I selv tage op at se.

Selvom Tegner bestemt ikke er min kop te, så er museet og statue-parken et besøg værd. Suste Bonnén's udstilling er så sandelig også værd at se. Hun kan bare det der med foto's. På en måde en spændende billedhugger og et meget specielt Museum. 

fredag den 29. maj 2015

1 uges "ferie" til mig = Lillemor på Vandretur i Lake District, England.

I morgen starter jeg på "en uges ferie". Jeg skal aflevere Lillemor i Kastrup Lufthavn kl. 06,30 fordi Lillemor skal på en uges Vandre-ferie med Dansk Vandre Laug (DVL) i Lake District i nordøst England:

De flyver til Manchester i morgen tidligt Lørdag og kommer hjem næste Søndag aften ved 22-tiden.

De skal bo i byen Windermere, hvor de - DVL - har lejet et lille hotel/Cottage kun til dem:
Herfra skal de hver dag ud på dagsture, altså små ture på 10 til 20 km alt afhængig af sværhed/stigninger o.s.v. Altså ikke noget med at slæbe al bagagen med hver dag; bare en dagsrygsæk. Der bliver formentlig plads til en masse hygge om aftenen i Windermere og på hotellet.

Man må sige, at efter foto's at dømme, så er der meget flot og meget varieret derovre.

Mange af landskaberne minder enormt meget om Nordskandinavien og det gør bestemt ikke noget, for Lillemor skal i starten af Juli på en 14 dages tur med vores svigerinde (min storebrors hustru) op til Abisko i Nordsverige og vandre sydpå ad Kungsleden i fjeldene der, bl.a. til Kebnekaise - Sverige's højeste bjerg. Hun har vandret den tur før med en anden veninde, mens det er vores svigerindes debut som fjeldvandrer. Det bliver sejt.

Jeg skal selvfølgelig være på arbejde i næste uge ligesom jeg også er på arbejde når hun er afsted i Sverige/Abisko/Kungsleden, men derfor er der jo ting nok at tage sig til, når man er alene. F.eks. påtænker jeg en tur til "Rusland".....altså ikke DET Rusland, men det "Rusland", naturområdet, der ligger oppe på toppen af Nordsjælland, for der ligger nemlig Rudplph Tegner's Museum og der åbner kunstfotografen Suste Bonnén en udstilling over temaet "Tegner og kvinderne". Af foromtalen fremgår det, at Suste Bonnén har lavet parafraser over Tegner's skulpturer med levende modeller....og det lyder spændende - på alle måder.


Rudolph Tegner var jo en i sin tid - nok også i eftertiden - en miskendt skulptør. Vist fik han lavet skulpturer, der fik plads i det offentlige rum, men ofte også med en del kritik. Faktisk endte det med, at Tegner opførte sit eget museum - der oppe i "Rusland" - for ingen offentlige museer/samlinger anså hans kunst for "rigtig" og "lødig" og ville hverken eje eller have ham. Personligt kan jeg godt lide hans stil. Herunder et par eksempler af skulpturer fra Tegner's hånd:
Ovenstående står på havnen i Helsingør.

Ovenstående står på et torv i Helsingør og bruges om sommeren af Helsingørs studenter til at danse om a la den måde som "Krinsen" blev brugt inde på Kongens Nytorv i København.


Ovenstående - "Mod lyset" - er en hyldet til lægen Niels Finsen og står på hjørnet af Blegdamsvej og Tagensvej inde ved Rigshospitalet i København.

Udover Suste Bonnén's udstilling er der jo selvfølgelig Tegners skulpturer på museet at se, samt - og ikke mindst - alle de skulpturer der er i landskabet rundt omkring museet der oppe i "Rusland".

Men der er sikkert også andre ting at lave i mine 2 "kommende ferier". Kede mig kommer jeg i hvert fald ikke til.

søndag den 24. maj 2015

En dejlig dag...

Jeg bor jo i Hjortespring - den nordlige del af Herlev Kommune - og har nærmest Smør- og Fedtmosen i min "baghave"; i netop disse dage, kan jeg fra min haveterrasse høre både Nattergal og Gøg "nede fra mosen" af.  Jeg flyttede til Herlev i 1975 og har aldrig boet mere end 1,5 km fra denne mose, som også indeholder en masse økologisk drevne marker, rideskoler, fåre-folde, kvæg-folde og sågar også en Dådyr-hjortefarm. I Smørmosen udspringer Værebro Å (Tubberup Å), som har sit udløb i Roskilde Fjord. Jeg har altså gået rigtig mange ture dernede, dels alene, dels med Lillemor og knægten og rigtig mange ture med en fuglekammerat Frank Desting. Sidstnævnte har jeg lært meget om fugle af. 

I 1978 udgav en lokal ung mand en bog om "Mosen" som jeg kalder den i daglig tale. En herlig bog i A4 format:


Forfatteren Bjarne Jensen skrev den da han var i slut-20'erne og den er bare rigtig god med mange tegnede illustrationer og fotos af ham selv. Den bog købte jeg selvfølgelig, da den udkom og jeg har den endnu - godt slidt. Den omhandler dyre- og plantelivet dernede på alle årets årstider.

Men altså....Smør- og Fedtmosen er en lokal skønhed synes jeg; bare et kvarters kørsel fra Rådhuspladsen. Alligevel føler man sig ude på landet på grund af de marker der er, der er også store "skov-områder" og en hulens masse mose-huller, som kan ses af de 2 nedenstående illustrationer, som først er et steriliseret kort og dernæst et foto fra Google-earth:

(Klik på billederne så de ses i stor udgave. Jeg bor nede i kortets venstre hjørne og kan gå ned i mosen på 5-10 minutter).

Den store vej, der går skærer billedet "lodret" i næsten højre side er Hareskov- eller Hillerødmotorvejen. Skoven øverst er Hareskoven. Man kan se, at Smør- og Fedtmoseområdet går fra motorvejen af og helt ud til billedets venstre side.

Men altså - igen - Smør- og Fedtmosen - som ligger på grænsen mellem Herlev og Gladsaxe Kommuner.....den gik Lillemor og jeg tur i, i dag i dette pragtfulde vejr som det har været. Først passeres en rideskole og bag denne drejer man ind i mosen og går langs Værebro Å. Undervejs var der Havesangere, Munke og Skovskader som de mest iøjenfaldne fugle.Ved den næste rideskole sås pænt med både By- og Landsvaler. Sidstnævnte kunne vi se flyve ind og ud af stalden og endda også et par reder derinde. Også et par "skrattende" Fiskehejre kom flyvende over os. Også en Nattergal begyndte så småt på sin sang, men den var åbenbart ikke rigtig i stødet til længere serenader. Længere henne - hvor stien går igennem et meget sumpet område, fik jeg øje på et Rådyr. Jeg sagde til Lillemor, at der stod sgu' et Rådyr. Jeg sagde så, at den sgu' da nok var kunstig, for den stod helt stille selvom vi snakkede og bevægede os bare 10 meter fra den. Lillemor mente den var levende. Jeg klappede i hænderne og så faneme om den ikke stille og roligt gik et par skridt og så ellers vendte rumpen mod os og gik stille og roligt fra os dybere ind i mosen/sumpen. Herligt. Det er det allerførste Rådyr jeg har nogensinde har set dernede. Såvidt jeg husker, har Bjarne Jensen - forfatteren til den ovenfor nævnte bog - skrevet, at han har set mange spor dernede, men aldrig set et Rådyr dernede (altså før 1978). Jeg kender dog et par stykker, der gennem årene har set Rådyr hist og pist dernede. Men herligt at opleve det. Lidt efter, da vi kom ud i mere åbent terræn ved et sumpet stykke langs åen hørte jeg lige pludselig en Sanger, jeg ikke har hørt længe; En Gulbug. Den har en speciel sang, der nærmest lyder som om man trykker på et af de der baby-pivedyr. Den lyttede vi længe til, for det er en herlig sang/lyd den har. Så fortsatte vi over til fugletårnet. På vejen hørtes bl.a. Kærsanger, Tornsanger, Havesanger og Rørsangere. Og så - ved eller snarere oppe i fugletårnet - der mødte jeg mine gamle fuglekammerater Peter Godtfredsen og Frank Desting. De 2 herrer har jeg været på mange fugleture med, både herhjemme og i Sverige. Vi var meget aktive før i tiden i noget der hed (og stadig hedder) Gladsaxe Fuglegruppe. I dag er Peter og jeg ikke så aktive på tur-fronten mere. Modsat Frank, der farer land og rige og Sverige rundt og ser på fugle året rundt. Frank har set imponerende hele 369 forskellige slags fugle her i Danmark. Selv ligger jeg vistnok lige omkring de 300 arter. Jeg har ikke helt styr på det, for jeg fører ikke en DK-liste, kun en liste over alle de fugle jeg har set og det uanset om det er her i landet, i USA, Sverige eller andet sted/land. Den eneste liste jeg hygger mig med er en matrikel liste, altså de arter jeg har set/hørt her fra min bopæl/matrikel og den er på 60 fuglearter og 6 (vildtlevende) pattedyr og 1 Krybdyr.

Nedenfor et rigtigt gammelt foto af en del af den daværende Gladsaxe Fuglegruppe: Peter ses helt til venstre, Jeg står i korte bukser og spraglet/blomstret polo-trøje og Frank forrest med vest og langt mørkt hår:


Gruppen eksisterer stadigvæk men med mange nye medlemmer, som jeg ikke kender. Der er dog et par stykker af de gamle endnu, deriblandt Frank.

Men alt i alt, en herlig tur med dejlige fugle herlige mennesker.

torsdag den 21. maj 2015

En Anders Zorn "selfie" ? ... :-)

Som det jo nok er visse læsere bekendt, så strækker en af mine mange (kunst-)interesser sig også over nordisk kunst og især svenske kunstnere; det kan jo ses på min bogliste ved at trykke på denne linie her. Især svenske Anders Zorn . Hans hjem, Zorn-gården i Mora i Dalarna, har jeg besøgt en stribe gange. Det er et fantastisk hjem at besøge.

Jeg får en masse nyhedsbreve o.s.v. om alt muligt, og i et af dem var der et nedenstående foto, som vel nærmest må betegnes som en af de ældste "selfie's" der findes i verdenen; ikke et selvportræt, men et foto man selv har taget af et "emne" og hvor man selv er med på:
 
Hvis man har studeret lidt om Zorn, så ved man, at han bl.a. malede en hel del nøgne piger; malerier især fra Dalarö i den svenske skærgård eller fra hans hjem i Dalarna. Vi ved, at han brugte levende modeller, men vi ved også, at han - som mange andre malere, som f.eks. Skagensmalerne (især Krøyer), som J.F.Willumsen m.fl. også brugte kameraet til at tage fotografier af modellerne for så at male maleriet i ro og mag.
Det ovenfor viste foto tror jeg han har taget ved en smutter. Han har skulle fotografere ung-møen i baggrunden og så lige har ville pudse rette/indstille linsen og så kommet til at tage foto'et. Jeg kan ikke forestille mig, at han har gjort det med vilje. Men sjovt er det og kan vel så betragtes som en af de tidligste "selfie" fotografier i verdenen. Det må være taget omkring år 1900.


Fotoet er fra en artikel i den svenske avis "Dagens Nyheter" og som handler om, at der d. 6.juni 2015 - altså om snart - udkommer en bog med titlen "Fotografen Zorn".......og den må jeg vel så nødvendigvis så nok investere i - det kan jo aldrig skade at udvide samlingen af Zorn bøger.

søndag den 3. maj 2015

Frits Syberg på Ordrupgaard....næsten i Grevens tid :-)

Jeg har det med at lave lister over de udstillinger og arrangementer jeg vil se. I dag var turen kommet til Frits Syberg udstillingen på Ordrupgaard. Den slutter i næste weekend, så det var næsten i Grevens tid at jeg nåede den (og ikke som Lerfeldt udstillingen, som jeg nåede på sidstedagen).

Ordrupgaard åbner kl. 11,00 og jeg var der ca. 10,40, for jeg ville lige i det gode vejr gå en lille tur i parken der. Ordrupgaard er jo en stor herskabelig villa bygget i 1918 til sommerbolig for Wilhelm Hansen, der var direktør for forsikringsselskabet Hafnia. Han var en lidenskabelig kunstsamler og undervejs med byggeriet ændrede han mening med Ordrupgaard og fik det ordnet sådan, at det både blev bolig og udstillingssted for hans store samling. I hans testamente var det bestemt, at hus, park og samling tilfaldt Den Danske Stat mod at det hele blev bevaret som et hele og et udstillingssted for hans samling. Som offentlig udstillingssted åbnede det i 1953. Når man ankommer, så ligger fronten af bygningen altid i skygge; jeg kan i hvert fald ikke mindes nogen sinde at have set den solbelyst. Stort set hele fronten er bevokset med en Vin-plante af en art:

(husk at klikke på billederne for at se dem i stor størrelse)


På siden af den oprindelige bygning er opført en ny udstillingsbygning. Der er her et stort glas-indgangsparti  og som regel med udstilling i store bogstaver påklisteret. Herunder ses dette indgangsparti og "jeg har sørget for" selv at stå under S'et i Syberg.....en art selfie eller noget:
Jeg ville jo se parken og nogen af de skuplturer der er udstillet der, så jeg gik omkring bygningen og den første skulptur er en Spejl-skulptur - en slags labyrint af lodretstående smalle 205 meter høje spejle i 4 cirkler man kan gå i. En meget speciel oplevelse. Foto'et herunder levner ikke rigtig skulpturen retfærdighed:

Det næste man møder er en kæmpe Magnolie; den største jeg har set herhjemme og nærmest som en busk. Dem jeg har set har altid været som træer. For pokker den var flot - og stor.

Herunder Hovedhuset med Magnolien ude til højre. Bemærk, at noget af huset beklædt med Vinen og at der er træ-espalier til yderligere bevoksning på væggene.

I parken er der som nævnt forskellige skulpturer som f.eks. denne kæmpekugle:

...og denne kæmpe-svamp. Bemærk at man kan se svampens lameller på hattens underside. Den er vel en 3 meter høj:

Herunder et foto fra "bunden" af den nærmeste park med en næsten udsprunget Blodbøg til venstre og Magnolien længere oppe til højre.

Men selve udstillingen......man må jo ikke fotografere derinde, så I slipper for en masse foto's af fede malerier. Men den levede så sandelig op til min forventning. Syberg levede jo fra 1862 til 1939 og var aktiv som maler fra ca. 20 års alderen og lige til sin død. Han var bedste-ven med maleren Johannes Larsen i Kerteminde - de blev nærmest naboer der - og også med digteren Johannes V. Jensen. Man kan virkelig se en udvikling i Syberg's måde at male på i hele hans levetid. Jeg synes bedst om starten af karrieren og op til midten af 1920'erne. Der er virkelig mange perler imellem.

En af perlerne er et maleri af en frokost. Historien er, at Johannes V.Jensen skrev et digt i 1901 om frokostens lyksaligheder og dette omsatte Syberg til et maleri i 1906. Digtet er på (mindst) 12 vers og jeg sætter lige de første  4 vers på under maleriet:

VED FROKOSTEN af Johannes V. Jensen.

Cafe'en skal være velsignet!
Gud ske Lov for Sofahjørnets Fløjl!
Jeg omfatter min Kellner med Sympati,
jeg sidder sval og barberet ved Bordet,
finder Stangen under det med Fødderne
og spiler Næsen mod Dugens kyske Klorlugt.

Giv mig en Bajer!
Jeg vil berømme det ravgule Øl fra Fad.
Det er isafkølet, og det fraader af Kulsyre,
Død og Djævel, hvor mine Tænder længes efter det!
Mit Svælg drikker, allerede naar jeg ser det paa Afstand!
Jeg vil begrave mig i en Slurk …
Jeg var tørstig … i Aftes, hvordan var det?

Nu har jeg det godt.
Der staar fire blomstrende Stykker Smørrebrød for mig.
Først spiser jeg et med Æg og Sild –
O Anelsen om Svovlbrinte og om Jodlugt fra Havets Tangskove!
Derpaa sætter jeg Tand i et ungt og skært Stykke med Steg,
og her fordyber det Smagen, at jeg tier.
Rullepølsens Bouquet af Faar og af oliedryppende Maskiner, Væverier, udvider mit Velbefindende.
Osten knytter Stemningen af Forraadnelse og rygende Elskov sammen i mit Hjærte.

Men nu skælver mit Bryst imod Snapsen,
som jeg har skænket mig af den iskolde Flaske.
Se den spiller, den ler klart,
Jeg holder den op som en stor levende Diamant,
Kornbrændevin, kort sagt, Danmark!
Her sidder jeg og bereder mig paa det bedste Øjeblik.
Her er godt. Hatte passerer Vinduet, meget Folk færdes paa Gaden.
Jeg har sagt til mig selv, at Livet og Solsystemet gaar glimrende.

Skaal!

 
.....og bagefter gik turen hjem til græsslåning - årets 2. slåning - og kantklipning. Og herunder ses så lige vores eget lille Rhododendron-bed, hvor den lille blå, den lille røde og den lille hvide Rododendron nu er sprunget ud. Kun den store bagerste mangler nu at springe ud. Ærgerligt at de er så tidlige på den i år.

For resten er alle fotografier (undtagen frokosten, som er hugget fra nettet) taget med min mobil-telefon og deraf kvaliteten...eller mangel på samme.

....og nu står den så på 2 vm-ishockeykampe i træk resten af dagen/aftenen. God søndag til alle.

lørdag den 2. maj 2015

Hvis I nu ikke skulle vide det, så....

 
....er Verdensmesterskaberne i ishockey netop startet i denne weekend:


og det strækker sig over 17 dage fra i går d. 1. Maj af.

Jeg skal selvfølgelig se mange af kampene, især Danmarks kampe, og har så løbet kampprogammet igennem for at planlægge det hele. Det er nødvendig med planlægning i denne tid, da jeg for tiden er "overarbejdsramt" på mit arbejde; f.eks. i ugen der lige er slut, har jeg været på arbejde hver dag fra ca. 07,40 til 18,00 (3 timers overabejde pr. dag) og også skal være på overarbejde nu på Mandag og formentligt også på Fredag. Tirsdag og Onsdag er fredet, fordi Danmark spiller kamp kl. 16,15 disse dage.
Der er 2 grupper her ved VM med 8 hold i hver. Det giver 7 kampe i indledende runde:

Lørdag  d. 2. Maj Slovakiet - Danmark
Søndag  d. 3.Maj Danmark - Finland
Mandag d. 4. Maj Hviledag.
Tirsdag d. 5. Maj Danmark - Hviderusland
Onsdag d. 6. Maj Rusland - Danmark
Torsdag d. 7 Maj Hviledag.
Fredag d. 8. Maj USA - Danmark
Lørdag d. 9. Maj Danmark - Norge
Søndag d. 10 Maj Hviledag
Mandag d. 11. Maj Slovenien - Danmark.

.....altså 7 kampe på 10 dage !!!!!!

Og går Danmark videre, så har jeg ikke studeret programmet nærmere endnu.

Og så brokker de højtbetalte og pisseforkælede fodboldspillere sig over, hvis de en gang imellem kan komme til at spille 2 (to) kampe på en uge.......piveskide er hvad de er.

Jeg kender ingen anden sportsgren på Eliteniveau, der byder sine deltagere sådan et program. (I de hjemlige turneringer, spilles der normalt 3 til 4 kampe om ugen og det er skiftesvis ude- og hjemmekampe vel at mærke).

Ishockey er for rigtige mænd (og drenge).

Nedenstående foto er fra et-eller-andet af de mange ishockey-VM'er, hvor min søn deltog; det er vel unødvendigt at skrive, at det er ham i rødt - de andre er fra Letland: